Prestaties


Wijkje L. is onze stermerrie van Teunis x Oege. Zij is geboren uit de stermerrie Bapje en komt uit stam 34. Wijkje L. is echt een koninklijk paard. Zij heeft een prachtig front met een mooie lange hals. Deze zwanenhals is een rastypisch kenmerk en dienen wij te behouden in onze Friese paarden fokkerij!

Wijkje L. is in 2002 Fokdagkampioen in Vries geworden. Zij werd geroemd om haar maat, massa, uitstraling en beweging. Dit alles plus de sterke verbinding tussen midden en achterhand maakte dat de Fokdagtitel haar niet kon ontgaan! In dat jaar mocht Wijkje L. zich bewijzen op de Centrale keuring. Zij werd 1A geplaatst in haar rubriek.

Bientje en Wijkje L. streden in 2002 om de 1e en 2e plaats voor het Fokdagkampioenschap in Vries. Na een geweldig spannende finale werd Bientje Reserve Kampioen.

Bientje is een stermerrie van Teunis x Oege en een volle zuster van Wijke L. Het front, de zwanenhals en het fraaie fokmodel zijn kenmerkend voor haar! Bientje werd in 2002 op de Centrale keuring in haar rubriek van de jeugd 1A geplaatst. In 2003 werd zij algemeen Fokdagkampioen van Groningen/Drenthe!